Всички изби и казани ще бъдат свързани в обща информационна

...
 Всички изби и казани ще бъдат свързани в обща информационна
Коментари Харесай

Връзват всички изби и винпроми в общ сървър

 Всички мазета и казани ще бъдат свързани в обща осведомителна система, която ще работи в действително време. Това е записано в оферти за публично разискване нов Закон за виното и спиртните питиета, с който ще се анулира остарелият.
Нормативният документ планува Изпълнителната организация по лозата и виното (ИАЛВ) да поддържа лозарски указател, който съдържа обновена информацията съгласно еврорегламент от 2009 година В него се вписват гроздопроизводителите с ръководените от тях лозарски стопанства, винопроизводителите, в това число производителите на ароматизирани лозаро-винарски артикули, плодово вино, артикули на основата на плодово вино и производителите на оцет.

При регистрацията производителите получават неповторим идентификационен номер (УИН), който се състои от осем числа и съдържа код за типа производител, данни за годината на регистриране и следващ номер на вписването. Регистърът се поддържа по метод, допускащ взаимно действие или продан на данни с Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК). Производителите, неосигурили достъп на чиновници на ИАЛВ до записаните по реда на този закон индустриални обекти за период повече от 24 месеца от изпращане на съобщение за осъществяване на инспекция от ИАЛВ, се отписват служебно от регистъра с стимулирана заповед на изпълнителния шеф на ИАЛВ.

Според изпълнителния шеф на организацията Красимир Коев с новия закон изцяло ще се хармонизира българската нормативна уредба във винения бранш с европейската. По думите му се облекчават всички процедури, като те се електронизират оптимално и се понижава административната тежест. „ Компютрите в избите би трябвало да са включени в единна система “, разясни Коев.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР